Nova podružnica u Sindikatu novinara Hrvatske!

Sindikat novinara Hrvatske danas je bogatiji za još jednu podružnicu – Regionalnu sindikalnu podružnicu prevoditelja!

Naše prevoditeljice i prevoditelji imaju veliku i važnu ulogu u kreiranju medijskog sadržaja, ali do sada nisu imali sindikalnu zastupljenost i zaštitu.

Većina ih radi u atipičnim oblicima rada, kroz svima dobro poznate autorske ugovore koje danas dobiješ, a sutra možda i ne. Baš zato su prevoditeljice iz Društva hrvatskih audiovizualnih prevoditelja prepoznale da svoja radnička prava mogu ostvariti i zaštititi upravo kroz Sindikat novinara Hrvatske.

Ova podružnica ostaje otvorena za sve prevoditeljice i prevoditelje koji se žele uključiti u SNH.

“Nestalni i nesigurni oblici rada, problem poštovanja naših autorskih prava, nezastupljenost u pregovorima s naručiteljima naših usluga samo su dio problema s kojima se mi prevoditelji susrećemo u svakodnevnom radu. U Sindikatu novinara Hrvatske prepoznali smo želju da postane sindikat koji okuplja sve medijske radnice i radnike jer zajedno smo jači!”, istaknula je na osnivanju predsjednica novoosnovane podružnice prevoditelja Sandra Mlađenović.

Nova podružnica rezultat je stalnih napora vodstva SNH da okupi veliku koaliciju medijskih radnica i radnika kako bi, u suradnji s drugim srodnim sindikatima, pokrenuo pregovore o granskom kolektivnom ugovoru. U trenutku dok u medijima postoje tek dva kolektivna ugovora taj se cilj čini kao utopija, ali novinarima i medijskim radnicima izazovi nikada nisu bili problem.

Borba za bolja radnička prava se nastavlja, a i vi joj se možete pridružiti!

Zato, postanite naša članica/član.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!