Želite li izvještavati o klimatskim temama iz Njemačke?

Raspisan je novi poziv za prijavu za njemačko-srednjoistočnoeuropski program stipendiranja za novinare iz Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije koji bi željeli provesti dva mjeseca kao gostujući dopisnik/ca u Njemačkoj.

Njemačka neprofitna organizacija IJP (International Journalists’ Programmes) najavila je svoju sedmu posebnu stipendiju za novinarke i novinare zainteresirane za izvještavanje u području klime i energije. Stipendije financira EUKI (Europska klimatska inicijativa).

Na raspolaganju je deset stipendija za novinarke i novinare iz Njemačke, Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovenije i Slovačke koji imaju strast za pisanjem o klimi i energiji. Tijekom šest do osam tjedana boravka u inozemstvu, sudionici iz srednje i istočne Europe radit će u njemačkoj medijskoj organizaciji domaćinu i istovremeno izvještavati kao dopisnici svojih matičnih medija.

Zauzvrat, njemački novinari koji sudjeluju u programu provest će do dva mjeseca u medijskoj organizaciji domaćinu u jednoj od gore navedenih zemalja srednje i istočne Europe.

Novinari koji dobiju stipendiju za klimu i energiju dobit će dublji i detaljniji uvid u područja kao i regiju domaćina, te dobiti priliku raditi i specijalizirati se tematski i međunarodno. Oni su također dobrodošli da nastave transnacionalno istraživanje o zajedničkoj temi tijekom svog stipendiranja.

Rok za prijavu: 1.5.2024

Detalje o načinu prijave saznajte OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!