Zapalite svijeću za kolegice i kolege ubijene u Palestini

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pridružuju se akciji Međunarodne federacije novinara i pozivamo vas na bdijenje za poginule kolegice i kolege u Palestini.

Paljenje svijeća održat ćemo u ponedjeljak, 5. veljače 2024. od 12.30 do 13.30 kod Novinarskog doma u Zagrebu, ispred ulaza u Vukotinovićevoj 4, podno spomen ploče našim kolegicama i kolegama ubijenima u Domovinskom ratu.

Ako niste u Zagrebu, pozivamo vas da zapalite svijeću i u vašem gradu, te označite SNH i HND na društvenim mrežama kako bismo s javnosti mogli podijeliti i vašu akciju.

Ovo bdijenje organiziramo u sklopu akcije Međunarodne federacije novinara, Sindikata novinara Palestine i britanskog Nacionalnog sindikata novinara koja će se u isto vrijeme održati u Bruxellesu.

Prema trenutnim podacima, od 7. listopada 2023. godine, ubijeno je najmanje 99 naših kolegica i kolega. Veliku većinu čine palestinske novinarke i novinari, njih 92. Živote je tijekom obavljanja svog posla izgubilo i četvero izraelskih i 3 libanonskih kolegica i kolega za čijim izgubljenim životima jednako žalimo.

Pozivamo vas da nam se pridružite na bdijenju kako bi i iz Hrvatske bila poslana poruka da novinari i civili nisu ratne mete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!