U Sindikalnom podcastu razgovaramo sa Sanjom Mikleušević Pavić

U Sindikalnom podcastu razgovaramo  o radničkim pravima novinara, novinarki i radnika u medijskom sektoru. Otvaramo teme o prekarnom radu u medijima, slaboj zaštiti radničkih i profesionalnih prava,  napadima na novinare, online i seksualnom uznemiravanju, o važnosti kolektivnih ugovora…

U drugom izdanju gošća Sindikalnog podcasta je Sanja Mikleušević Pavić. Sanja. Žena koja iskreno vjeruje u važnost javnog servisa i profesionalnog novinarstva. Poslušajte što kaže o aktivnostima i važnosti sindikata, zašto je ponekad teško i kolegicama i kolegama objasniti da je zaštita njihovih radničkih prava početak puta do slobode govora i jakog i neovisnog novinarstva. Razgovarali smo o suradnji SNH-a i HND-a na brojnim temama, ali i radu javnog servisa.

Sanja Mikeušević Pavić jedna je od onih koje je HRT tužio zbog povrede ugleda i časti. I to zbog priopćenja HND-a u kojem su upozorili na nepravilnosti u radu javnog servisa. Od nje su potraživali 50 000 kuna. Novi ravnatelj je povukao tu tužbu. Kakva je trenutno situacija poslušajte Sanju Mikleušević Pavić. Razgovarali smo i o problemu napada na novinare, seksualnog uznemiravanja i govora mržnje. Sanja Mikleušević Pavić, nadamo se, ovoga puta neće dobiti tužbu zbog istupanja u javnosti, jer borba za novinarstvo i za javni servis je važna u svakom društvu i nitko je ne može zabraniti. Sindikat novinara nastavlja borbu, a vi poslušajte naš Sindikalni podcast na ovom linku.

http://https://anchor.fm/maja-sever/episodes/Razgovor-sa-Sanjom-Mikleusevic-Pavic-e1dfpam

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!