Svjetski dan radija

Na Svjetski dan radija prenosimo čestitku naše kolegice Marije Molnar s Hrvatskog radija Vukovar i čestitamo svim kolegicama i kolegama koji rade na radiju i koji vole radio!

Danas, 13.veljače,  obilježavamo Svjetski dan radija kojega je proglasila Opća skupština UNESCO-a u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Obilježavanjem ovoga dana podižemo svijest javnosti o vrijednosti radija.

Više od stotinu godina prošlo je od prve radiotelegrafske postaje Radio Griča u našoj zemlji, a unatoč razvoju modernih tehnologija i raznih medija, radio je u Hrvatskoj i dalje jedan od najpopularijih i najpraćenijih  sredstava javnoga informiranja i zabave,  prisutan gotovo svakodnevno u životima građana.
Tome je tako jer radio se može slušati uvijek – u vožnji, na javnim mjestima, na poslu, kod kuće pri obavljanju kućanskih poslova ili tijekom odmaranja…sveprisutan je i dostupan. Unatoč razvoju i napretku ostalih medija, radio je i dalje najbrži. Na radiju se, u odnosu na druge medije,  informacije mogu prenijeti gotovo odmah, time je i odgovornost radijskih djelatnika – novinara i tehničkoga osoblja prema javnosti puno veća, a njihovo obavljanje posla odvija se u stresnijim uvjetima.

Važno je na ovaj dan kada slavimo postignuća i važnost radija kao medija osvijestiti i rad i radne uvjete kolega novinara i tehničara u radijskim redakcijama Vukovarsko-srijemske županije, a to su Hrvatski radio Vukovar, Radio Vinkovci, Hrvatski radio Županja, Radio Ilok, Radio Dunav i Radio Borovo.

Kolegama i kolegicama tih redakcija čestitamo njihov dan i želimo puno uspjeha u emitiranju njihovih radijskih programa!

Sindikalni pozdrav,

Marija Molnar
regionalna povjerenica SNH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!