Solidarnost s Ukrajinom

Sindikat novinara Hrvatske izražava solidarnost s Ukrajinom, njezinim građanima i svim novinarima koji su trenutno u zemlji. Pozivamo sve novinare i novinarke i sve medijske djelatnike da budu oprezni, izbjegavaju nepotrebne rizike, ostanu u kontaktu s kolegama i kolegicama,  svojim urednicima i vlastima u svojoj zemlji. Mislimo na vas i šaljemo podršku i solidarnost. Profesionalno, otvoreno i neovisno novinarstvo danas je važnije nego ikad, hrabro u borbi protiv lažnih vijesti i ratne propagande.

Sindikat novinara Hrvatske potpisao i zajedničku izjavu splidarnosti:

Mi, dolje potpisane organizacije, solidarni smo s narodom Ukrajine, ali posebno s ukrajinskim novinarima koji su na prvim crtama europskog rata velikih razmjera.  Jednostrano osuđujemo nasilje i agresiju koja tisuće naših kolega diljem Ukrajine dovodi u ozbiljnu opasnost. Pozivamo međunarodnu zajednicu da pruži svaku moguću pomoć onima koji preuzimaju hrabru ulogu izvještavanja iz ratne zone, iz Ukrajine. Osuđujemo fizičko nasilje, kibernetičke napade, dezinformacije i sva druga oružja koja je agresor koristio protiv slobodnog i demokratskog ukrajinskog tiska.

Također smo solidarni s neovisnim ruskim medijima koji nastavljaju izvještavati istinu u uvjetima bez presedana.

Pridružite se izjavi potpore Ukrajini potpisivanjem  ovdje.

#Журналісти_Важливі

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031