Sindikat novinara u Slavoniji

S predstavnicima Sindikata grafičara i nakladničke djelatnosti Hrvatske bili smo na sastanku s predstavnikom Uprave Bojanom Divjakom i članovima sindikata u Glasu Slavonije u Osijeku.

Na sastanku s predstavnikom Uprave Divjakom bili su sindikalni povjerenici Sindikata grafičara Suzana Bošnjak i povjerenik Sindikata novinara Milan Bugarić te predsjednik Sindikata grafičara Darije Hanzalek i sindikalistkinja Marina Kasunić Peris, te predsjednica Sindikata novinara Maja Sever.

Bojan Divjak izvijestio je o situaciji u Glasu Slavonijje, teškoćama kroz koje su prošli i još uvijek prolaze uz zaključak da vjeruje da će tvrtka uskoro izaći iz financijskih problema te da se nada da će tada poboljšati i materijalna prava radnika.

Na sastanku smo istaknuli da su sindikati spremni na suradnju i da će prava radnika svakako pokušati regulirati putem Kolektivnog ugovor kroz kolektivno pregovaranje.

Nakon toga održan je sastanak sa  članovima Sindikata grafičara i Sindikata novinara u podružnici Glasa Slavonije. Izvijestili smo ih o sastanku s predstavnikom Uprave i predložili daljnje aktivnosti na unapređenju prava radnika u toj sindikalnoj podružnici.

Zaključili smo da je bitno poboljšati komunikaciju radnika i sindikalnih povjerenika kako bi se zajedno izborili za svoja prava i počeli razgovarati o svojim zahtjevima i ciljevima kako bi mogli u nekom trenutku pokrenuti proces kolektivnog pregovaranja i Kolektivnim ugovorom ojačati i osigurati svoja prava.

Na povratku iz Osijeka posjetili smo kolege sindikaliste tvrtke Đuro Đaković specijalna vozila u Slavonskom Brodu. Ostavili smo im poklone za djecu prikupljene u akciji Ljudi za ljude i porazgovarali o situaciji u pogonu. Radnici nisu primili plaće i obustavili su proizvodnju.  Čeka se odluka o isplati plaća. Solidarno smo uz njih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!