Sindikat novinara Hrvatske poziva vas da se uključite u akciju obilježavanja velikog štrajka fotoreportera u Nizozemskoj

Prošle godine, 25. siječnja, 500 nizozemskih freelancera fotoreportera započeli su štrajk kako bi upozorili na sve lošije uvjete rada i niske cijene za koje se njihove fotografije otkupljuju.

Točno na godišnjicu štrajka, 25. siječnja 2020. Sindikat novinara Nizozemske pozvao je sve kolegice i kolege sindikaliste i fotoreportere u Europi da se priključe obilježavanju godišnjice štrajka.

Sindikat novinara Hrvatske u dogovoru s kolegama fotoreporterima i Zborom fotoreportera HND-a priključio se obilježavanju ovog važnog štrajka pod sloganom #fotkanijebesplatna. Fotografija je autorsko djelo, nije copy-paste trenutak.

Posebno je važno na ovaj način još jednom skrenuti pozornost na važnost fotoreportera i novinskih fotografija te dignuti glas protiv neprestanog smanjenja cijene fotografije!

Ova borba važna je i za naše fotoreportere i potrebno je podići svijest o važnosti novinske fotografije.

Podržite fotoreportere u zaštiti njihovih prava tako da do 25. siječnja snimite video blog ili izjavu ili složite fotografiju s porukom podrške i oznakom #fotkanijebesplatna.

25. siječnja zajedno ćemo se pridružiti europskoj akciji i video poruke podijeliti s hashtagovima #photojournalismhasnoprice #fjhep i #nvf točno u 10 sati na društvenim mrežama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031