Sindikat novinara Hrvatske izražava solidarnost i daje punu potporu borbi učitelja i nastavnika za dostojanstvo i pristojne plaće

Obrazovanje kao tema u fokusu je javnosti od 2015. godine, ali naše učiteljice i nastavnice, učitelji i nastavnici nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo oni graditelji pristojnog društva i jedini jamac da će naša djeca danas, sutra iz obrazovnog sustava izaći kao individualci sposobni graditi jedno bolje, kulturnije i obrazovanije društvo.
Obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se ne može ostvariti bez poboljšanja položaja i materijalnog statusa radnika u obrazovnom sustavu.

Tko nije bio 15 minuta u učionici s 20 i više zaigrane djece koju morate naučiti čitati i pisati, tko nije sreo učitelja i učiteljicu koja od svojih novaca kupuje kolaž papir i tko nije vidio koliko rada i truda stoji da se složi samo jedan školski sat bit će među onima koji će brojiti svaku kunu primljene plaće nastavnika i paušalno tvrditi da je to posao s tri mjeseca godišnjeg.

Sindikat novinara smatra važnim dati svoju podršku,  jer je i u ovom slučaju vidljivo i da glavni preduvjet – socijalni dijalog između sindikata i Vlade nije ostvaren.

Ovaj štrajk je pokazao da nije problem u 6,11 posto ili 6,12 posto, bit je u borbi za dostojanstvo onih koji imaju jedan od težih zadataka u Hrvatskoj – obrazovati našu djecu da sutra budu sposobna graditi bolje društvo.

I zato Sindikat novinara Hrvatske podržava učitelje i nastavnike u njihovoj borbi.

Solidarno!
Sindikat novinara Hrvatske

2 komentara

 • Zrinka Babić says:

  Hvala vam na podršci, i molim vas, nemojte više objavljivati anonimne postove, objave, spinove, ako netko želi nešto reći neka iz svojih riječi stoji svojom osobnosti, tj. imenom i prezimenom.
  Zrinka Babić, obična mala seoska učiteljica s 33 godine radnog staža (vaša ZTZrinka)
  p.s.
  Dajem vam dozvolu da sve moje podatke javno objavljujete. Sve što napišem iza toga stojim, a ako sam se pritom ogriješila o neki zakon, kodeks ili pravilnik spremna sam snositi posljedice!

 • Zlatko says:

  Točno da problem nije u postocima. Problem je, prije svega, u tome da eksploatirani radnici oba spola, svih seksualnih opredjeljenja, svih političkih orijentacija, svih konfesija, svih profesija, svih obrazovnih stupnjeva i iz svih hrvatskih županija shvate da samo ujedinjeni mogu primijeniti svoj nezavidni položaj u kapitalističkoj državi Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031