Sindikalni susreti u Dalmaciji

Rad na terenu i razgovori s kolegicama i kolegama diljem Hrvatska važan su dio našeg sindikalnog rada. Predsjednica Sindikata novinara Hrvatska Maja Sever razgovarala je s kolegama u Šibeniku, Splitu i Zadru.

S kolegama iz Šibenskog lista razgovarala je o problemima tiskanih medija i izvijestila kako je SNH podsjetio vladajuće strukture da su u programu HDZ -a  obećali potpore za distribuciju tiskanih medija i da očekujemo da ispune predizborno obećanje.

S kolegama s portala Tris.com.hr razgovarala je o sve težem položaju neprofitnih medija, obvezala se da će Vladu Republike Hrvatske podsjetiti na obećanje o hitnom pokretanju natječaja za drugi dio europskih sredstava u projektu Mediji zajednice. S kolegicama i kolegama u šibenskom centru HRT-a razgovarala je o potpisanom kolektivnom ugovoru i planovima za daljnju borbu za jaku javnu televiziju. O sličnim temama razgovoralo se s kolegama u HRT centru Zadar.

S kolegicom Ladom Burčul Kalmeta iz Slobodne Dalmacije Sever je razgovarala o projektima za dugoročnu pomoć medijima i o važnosti da se u te aktivnosti uključe ljudi koji rade u manjim dopisništvima i lokalnim medijima, o planovima za pokretanje pregovora o granskom kolektivnom ugovoru, te problemima dopisnika.

O položaju kolegica i kolega zaposlenih u lokalnim medijima i kako granskim kolektivnim ugovorom zaštiti njihova prava održan je razgovor sa sindikalistima iz Zadarskog lista.

U Splitu sastanak sa sindikalistima iz Slobodne Dalmacije i razgovor o naporima da se radnicima vrati puni iznos primanja nakon rezanja u korona krizi i o planovima sindikata kako osigurati zaštitu zaposlenih u medijima u krizi.


U podružnici sindikata u HRT centru Split razgovor o potpisanom Kolektivnom ugovoru, položaju zaposlenika u dopisništvima i manjim centrima, planovima za jesen i borbi za opstanak javnog servisa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!