Radni posjet podružnici SNH na Plavoj Vinkovačkoj TV

Novinari znaju: Teren je majka! Pa smo se tako i mi jučer uputili u Vinkovce, u posjet kolegicama i kolegama na Plavoj Vinkovačkoj TV. Bilo je istinsko zadovoljstvo razgovarati s članicama i članovima podružnice SNH, a izabrano je i novo vodstvo podružnice.

Često ističemo da su lokalni mediji važni, za lokalnu sredinu važniji od nacionalnih, jer su kolegice i kolege svaki dan sa svojim gledateljima, slušateljima, čitateljima i informiraju ih o svim važnim događajima u njihovoj sredini koji utječu na njihov život.

Taj posao predano i bez kompromisa rade i naše kolegice i kolege s Plave Vinkovačke TV. Izazova je puno, ali kako smo se i sami jučer uvjerili, nije to ništa što ova vrijedna ekipa ne može svladati.

Kako bi dodatno ojačali položaj lokalnih medija, ranije ove godine proveli smo projekt Lokalni mediji za bolje društvo.

Kako su većinski vlasnici Plave Vinkovačke TV županija Vukovarsko-srijemska i Grad Vinkovci posebno nas veseli što je u projektu i u raspravi o poboljšljanju statusa lokalnih medija sudjelovao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vjerujemo da bi model suradnje lokalne vlasti s lokalnim medijem bez političkih i drugih pritisaka, nego samo u korist građana, mogao postati jedan od svjetlih primjera u Hrvatskoj.

Solidarna borba za radnička prava i slobodno novinarstvo se nastavlja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!