Pridružite se samitu MFRR-a 2022. „Jačanje slobode medija” od 22. do 24. ožujka

Organizacija za brzi odgovor na slobodu medija (MFRR) poziva vas na summit koji se održava od 22. do 24. ožujka s fokusom na jačanje slobode medija, jačanje neovisnih medija i osiguranje sigurnosti novinara u Europi.

Svi paneli Summita će se prenositi online na MFRR  YouTube kanalu ,  Twitteru ,  Facebooku i  LinkedInu . Na Zoomu će se održati specijalizirane radionice za novinare, medijske djelatnike, predstavnike novinarskih udruga i studente novinarstva. Prijave za radionice su obavezne.

MFRR Summit 2022. otvorit će videoporukom Věre Jourová , potpredsjednice Europske komisije za vrijednosti i transparentnost, nakon čega slijedi uvodno obraćanje Roberta Saviana , talijanskog novinara i pisca.

Prvi dan glavna tema je sigurnost novinara na prosvjedima. Nakon uvodne studije slučaja, panel će moderirati Renate Schroeder , a sudionici su Monique Hofmann , Tony Rigopoulos, Emma Audrey i Peter Smets .

Drugi  panel 22. ožujka fokusiran je na prijetnje sigurnosti novinara na internetu, a panel moderira  koordinator MFRR-a Gürkan Özturan , s Guilhermeom Canelom De Souza Godoi i Florom Schulte Nordholt . Završni  događaj  prvog dana je radionica o modeliranju i alatima za digitalnu obranu.

Drugi dan  otvorit će  Matthew Caruana Galizie , istraživački novinar  i ravnatelja Zaklade Daphne Caruana Galizia.

Prvi  panelU 23. ožujka razmatrat će napore da se suprotstavi SLAPP-ovima uz sudjelovanje Sarah Clarke , voditeljica za Europu i središnju Aziju u ARTICLE 19 , Flutura Kusari , viša pravna savjetnica u ECPMF -u , Miquel Roig i Angel Villarino , zamjenica urednika i zamjenica ravnatelja u El Confidencialu i Giulia Lucchese iz Vijeća Europe .

Drugi  panel  istražuje izazove slobode informacija. Sudjeluju Neus Vidal , službenik za praćenje u Europskom centru za slobodu medija, Helen Darbishire , izvršna direktorica u AccessInfo Europe (UK), Miguel Ángel Gavilanes , novinar u Civiu (Španjolska) i Besar Likmeta , glavni urednik Reportera. al (BIRN, Albanija).

Radionica drugog dana bit će usmjerena na PRESS Protect i paket podrške MFRR-u. Sudjeluju  Guusje Somer , FPU (predsjedatelj), Tabea Caspary , pravna pomoćnica u ECPMF-u, Tomas A. Chang Pico , viši programski službenik u FPU , Alina Toropova , voditeljica programa za rezidentne novinare u ECPMF-u i Katrin Schatz , voditeljica projekta praktična podrška na ECPMF- u .

Treći  dan  se fokusira na pluralističke medije za demokratsko društvo. Otvorit će ga Veronike Munk , glavna urednica Telexa , koja će govoriti o vođenju uspješnog nezavisnog medija u Europi te kako to utječe na izbornu kampanju  izbore .

Na  prvom panelu 24. ožujka razgovor o  konkurentnim modelima medijskog okruženja u Europi. Tijekom ove sjednice čut ćemo dva izvješća IPI-ja o medijima u Češkoj i Bugarskoj i izgledima za reformu nakon promjena u vladi.

Drugi  panel  istražuje kako možemo podržati lokalne medije u EU. U njemu sudjeluju Lucie Sykorova , Izvršni odbor, ECPMF (predsjedatelj), Francesca Rita , istraživačica u Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT), Rasmus Kleis Nielsen , direktor Reutersovog instituta za studije novinarstva i Anja Pasquay , glasnogovornica njemačkog udruženja Novinski i digitalni izdavači (BDZV).

Završna  radionica  će dati pregled novog #MapMF Alert Explorera, alata za praćenje brzog odgovora za slobodu medija (MFRR). Voditeljica Antje Schlaf , konzultantica za slobodu medija u ECPMF-u i Neus Vidal , službenik za praćenje u ECPMF-u.

Kliknite ovdje za više informacija i linkove za registraciju .

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!