Presuda za Sirobuju: Napadačima na novinarku rad za opće dobro

Na Općinskom sudu u Splitu danas je donesena nepravomoćna presuda prema kojoj je Tonćiju Čukušiću izrečena kazna od sedam mjeseci, a Antoniju Čukušiću od osam mjeseci zatvora zbog napada na novinarku Živanu Šušak Živković u crkvi na Sirobuji u travnju 2020. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Obojici je kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro, na način da će se jedan dan zatvora zamijeniti s dva sata rada.

– Drago mi je da je poslana jača poruka da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Nadam se, što govorim od početka, da se ovo nikada više i nikome više neće dogoditi. Ne samo novinarima, nego bilo kome tko obavlja svoj posao i radi pošteno i dobro jer nema potrebe da je izložen bilo kojoj vrsti nasilja.

Imam još jednu poruku, osobno bi voljela da se ovom momku od 24 godine koji je prema presudi nasrnuo na mene pomogne i da ga se vrati na pravi put. On je na početku svog života i apeliram da mu se pomogne – kazala je novinarka Šušak Živković.

Zatvorska kazna zamijenjena je za rad za opće dobro, a Šušak Živković, ističe da je to dovoljno snažna poruka.

– Nikada mi nije bilo u interesu da netko ide u zatvor. Mislim da se s tim ne bi ništa dobilo, dapače, ali i ovako je dovoljno jako i dovoljno dobro – rekla je Šušak Živković.

Jedan od osuđenih, Tonći Ćukušić, najavio je žalbu.

Ovo je druga presuda u istom slučaju napada na novinare na Uskrs 2020. godine pokraj crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji. Podsjeća Slobodna Dalmacija, polovicom rujna Ivan Lovrinčević uvjetno je osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godine dana zbog napada na Ivanu Sivro, snimateljicu N1 televizije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!