Potpisan Kolektivni ugovor na HRT-u

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb i predstavnici reprezentativnih sindikata u petak su potpisali novi Kolektivni ugovor na HRT-u kojim se uređuju obveze i prava radnika i poslodavca, a koji će se primjenjivati od 1. travnja, doznaje se s Hrvatske radiotelevizije.

Novi Kolektivni ugovor potpisali su predstavnici triju reprezentativnih sindikata – Marijan Petričević (HURS – Sindikat tehnike HRT-a), Maja Sever (SNH – Sindikat novinara i medijskih radnika HRT-a) i Josipa Jelčić Bjelajac (Samostalni Sindikat radnika HRT-a), a potpisivanje je uslijedilo nakon izjašnjavanja zaposlenika o tri ponuđena ”paketa” materijalnih prava.

Kao četvrta, dodatna opcija u izjašnjavanju zaposlenika HRT-a bila je neprihvaćanje ni jedne od navedenih ponuda te ”sudjelovanje u aktivnostima koje će pokrenuti sindikat u cilju ostvarenja zahtjeva iznijetih u kolektivnim pregovorima’.

Od ukupnog broja zaposlenih radnika HRT-a (2777) izjašnjavanju je pristupio 1641 radnik, odnosno 59,09 posto. Zaključno, 152 radnika, odnosno 9,26 posto, izjasnilo se da ne prihvaća ni jednu od navedenih ponuda poslodavca i spremno je sudjelovati u aktivnostima koje će pokrenuti sindikat..

Novi Kolektivni ugovor na HRT-u bio je potpisan posljednjeg dana ožujka kada je istjecala produžena primjena postojećeg Kolektivnog ugovora.

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031