Postavili smo pitanja političarima o lokalnim medijima

U sklopu naše kampanje „Lokalni mediji građanima, ne šerifima“ kojom uoči lokalnih izbora želimo upozoriti na probleme lokalnih medija te na nužnost definiranja novih modela za funkcioniranje i financiranje lokalnih medija provodimo anketa. Političke stranke, platforme i nezavisne kandidate koji se natječu na predstojećim lokalnim izborima pitali smo da odgovore na pitanja vezana uz neovisno funkcioniranje lokalnih medija. 

  1. Jeste li zadovoljni postojećim modelom financiranja lokalnih medija?
  2. Kakve ste modele financijskih potpora lokalnim medijima osmislili i kako ćete osigurati transparentnost tog procesa te neovisnost rada medija?
  3. Hoće li kriteriji za dobivanje javnih sredstava biti transparentni i jasni? Hoće li biti poznato tko je odgovoran za dodjelu sredstava? Kako ćete formirati povjerenstvo stručnjaka koji će odlučivati o dodjeli sredstava?
  4. Kako spriječit ovisnost lokalnih medija o JLS-ovima i lokalnim oglašivačima, odnosno kako spriječiti pritiske i zahtjeve koje redakcijama, odnosno glavnim urednicima, postavlja vlasnik medija, političari i interesne skupine? 
  5. Kako spriječiti diskriminaciju pojedinih lokalnih medija te osigurati ravnopravan i transparentan pristup informacijama JLS-ova?   

Odgovore ćemo objavljivati na stranici i društvenim mrežama i analizirani  na završnoj panel-raspravi o problemima u lokalnim medijima 10. svibnja 2021. u Novinarskom domu u Zagrebu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031