Poruka iz Harkova

Foto: Sergey Bobok / AFP (pogled na trg ispred oštećene lokalne gradske vijećnice Harkova 1. ožujka 2022.)

Ruska invazija na Ukrajinu jučer je ušla u sedmi dan s teškim napadima na grad Harkov. Jutros je EFJ primio sljedeću poruku od četiri novinara iz Harkova, članova Sindikata ukrajinskih novinara (NUJU):

“Mi, Harkovčani, ujedinjeni smo: pomažemo jedni drugima da pronađemo hranu i lijekove, pomažemo najslabijima da pronađu skloništa od bombi, a djeci izgubljenoj u bombardiranju da pronađu svoje majke. Ne postoji nikakve nacionalne, rasne ili rodne diskriminacije. Zajedno se borimo za mir i pobjedu nad osvajačima!

Ne bojimo se protivnika. David se nije bojao Golijata. Ukrajina je naša domovina i borit ćemo se do kraja. Nećemo odustati. Ako nemamo dovoljno oružja za obranu naše zemlje, umrijet ćemo časno! Pomozite nam da časno pobijedimo. Pomozi nam da zatvorimo nebo nad Ukrajinom i dajte nam oružje za obranu. Svaka pomoć Ukrajini može biti presudna.”

Zajedno s EFJ pozdravljamo  hrabrost i odlučnost svojih ukrajinskih kolega, koji nastavljaju raditi svoj posao usprkos prljavom ratu i ratnim zločinima.

Jučer su EFJ i IFJ pozvali novinarske organizacije diljem svijeta da daju financijske donacije IFJ Safety Fundu za podršku ukrajinskim novinarima. Uskoro ćemo proširiti ovaj poziv za donacije svima koji žele pokazati svoju velikodušnost i solidarnost.

Bratski pozdrav hrabrim novinarima Harkova!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031