Panel “Lokalni mediji građanima, ne šerifima”. Ponedjeljak u 11 sati.

U okviru kampanje “Lokalni mediji građanima, a ne šerifima”, u ponedjeljak 10. svibnja u 11 sati održat će se će središnji panel u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2), na kojemu će se razgovarati o provedenim debatama na lokalnim medijima, odgovorima političkih stranaka na naša pitanja te prijedlozima novih modela prema kojima bi lokalni mediji mogli funkcionirati neovisno i slobodno.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske provode kampanju “Lokalni mediji građanima, a ne šerifima”, kojom lokalnih izbora želi upozoriti na probleme lokalnih medija i na nužnost definiranja novih modela za njihovo funkcioniranje i financiranje.

U okviru kampanje, u ponedjeljak 10. svibnja u 11 sati održat će se će središnji panel u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2), na kojemu će se razgovarati o provedenim debatama na lokalnim medijima, odgovorima političkih stranaka na naša pitanja te prijedlozima novih modela prema kojima bi lokalni mediji mogli funkcionirati neovisno i slobodno.

Na panelu govore:

Krešimir Partl, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija
Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije
dr. sc. Helena Popović, Filozofski fakultet u Zagrebu
dr. sc. Paško Bilić, Institut za razvoj i međunarodne odnose
Milan F. Živković, bivši savjetnik za medije u Ministarstvu kulture
Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva
Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske

Tijekom panela, predviđeno je uključenje linkom naših kolegica i kolega s lokalnih medija.

Zbog epidemioloških mjera u dvorani može biti najviše 25 osoba, stoga molimo novinarske ekipe i ostale zainteresirane posjetitelje da najave svoj dolazak na hnd@hnd.hr

Događaj će se moći pratiti uživo na našoj Facebook stranici.

Kampanjom „Lokalni mediji građanima, ne šerifima“ želimo naglasiti važnost lokalnih medija, upoznati javnost i političke strukture s problemima u kojima rade i pokušati pronaći bolji model financiranja i neovisnog rada lokalnih medija. Kampanja se može pratiti na hnd.hrsnh.hrFacebookuTwitteru i Instragramu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!