Otvorene prijave za #NataliPrize 

Medijska nagrada Lorenzo Natali pokrenuta je 1992. godine u čast hrabrosti u novinarstvu. Nagrađuje izvrsnost novinara koji izvještavaju o  pričama koje su bitne, novinastvo s temama nejednakosti, iskorjenjivanja siromaštva, održivog razvoja, okoliša, biološke raznolikosti, klimatskog djelovanja, digitalnih, radnih mjesta i zapošljavanja, obrazovanja i razvoja vještina, migracija, zdravstvene zaštite i mira, demokracije i ljudska prava. 

#NataliPrize pokrenula je Europska komisija za međunarodna partnerstva (DG INTPA), a nazvana je po Lorenzu Nataliju, preteči međunarodnog partnerskog pristupa globalnim izazovima koji utječu na društvo.

Danas   je #NataliPrize  zajednica revolucionarnih novinara koji rade za bolji svijet,  i postala je globalna platforma za priče koje daju glas onima čije se poruke često previđaju.

Prijave za medijsku nagradu Lorenzo Natali

Prijave na ovogodišnje natjecanje trebale bi se odnositi na pitanja:

 1. Nejednakost,
 2. Iskorjenjivanje siromaštva,
 3. Održivi razvoj,
 4. Okoliš, biološka raznolikost, klimatsko djelovanje,
 5. Digitalni (jaz, povezanost, e-uprava, poduzetništvo),
 6. Poslovi i zapošljavanje,
 7. Obrazovanje i razvoj vještina,
 8. Migracija,
 9. Zdravstvena zaštita (pristup, pomoć)
 10. Mir, demokracija i ljudska prava.

 

Kategorije i nagrade

Pristupnici moraju odabrati jednu od tri kategorije prilikom ispunjavanja  internetskog obrasca . Nagrada je otvorena za novinare u sljedeće tri kategorije:

 1. Velika nagrada:  izvještavanje objavljeno u medijima iz jedne od zemalja partnera Europske unije o razvoju i suradnji.
 2. Europska nagrada:  izvještavanje objavljeno u medijima sa sjedištem u Europskoj uniji (ne uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo).
 3. Nagrada za najboljeg novinara u nastajanju:  otvorena za novinare mlađe od 30 godina čije je izvještavanje objavio medij sa sjedištem u Europskoj uniji (ne uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo) ili u nekoj od njegovih partnerskih zemalja o razvoju i suradnji.

Cjelovit popis zemalja koje ispunjavaju uvjete možete pronaći ovdje .

Svaki od tri pobjednika dobit će 10.000 € . Pobjedniku u kategoriji Najbolji novinar u nastajanju također će se ponuditi prilika za radno iskustvo s medijskim partnerom. Nagrade se neće dodjeljivati ​​ako kvaliteta nije zadovoljena.

Više o nagradi i uvjetima prijave pogledajte na ovom linku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031