Otvoren poziv za sredstva za lokalne istraživačke projekte

Europska federacija novinara (EFJ) poziva sve novinare zainteresirane za bavljenje prekograničnim istraživačkim novinarstvom da se prijave za nove potpore. Ovaj program bespovratnih sredstava podržava lokalne prekogranične istraživačke timove profesionalnih novinara i/ili novinskih kuća. Uvjerljive priče mogu se pronaći posvuda, i na lokalnoj razini. Za razliku od drugih dijelova svijeta, lokalni novinari u nekim europskim zemljama poput Belgije i Nizozemske ne bave se dubinskim istraživanjem ili istraživačkim novinarstvom. Mnogo je razloga zašto kod ovih novinara postoji nezainteresiranost za opsežnim projektima, na primjer, nedostatak sredstava. Ovaj program bespovratnih sredstava ima za cilj riješiti problem nedostatka sredstava i dodijeliti potpore lokalnim istraživačkim  novinarskim projektima. Ključni aspekt ovog programa je prekogranična suradnja , koja će zainteresiranim lokalnim novinarima i/ili medijima omogućiti da istraže rješenja koristeći skupe resurse. Ovaj projekt također ima za cilj potaknuti kritičnije razmišljanje o problemima društva, povećati razinu debate i potaknuti građanski angažman. Potpora je osigurana i za raa na razvoju novih istraživačkih projekata. Uz promicanje istraživačkog novinarstva na lokalnoj razini, ovaj projekt također planira razviti program obuke u različitim aspektima istraživačkog novinarstva, angažmana lokalne publike i sigurnosti jer većini lokalnih novinara nedostaju  resursi, ili iskustva s prekograničnim istraživačkim novinarstvom. Potpora može pokriti radno vrijeme i troškove kao što su logistika, putovanja, osiguranje, pristup pravnoj podršci, prijevodi, pristup tehnologiji i skupovima podataka itd. Uz financijsku potporu, timovi se također mogu prijaviti za mentorstvo iskusnih stručnjakaili potrebu za kompetencijama u određenoj vještini.

Kako se prijaviti?

Da biste se prijavili ili saznali više o kriterijima prihvatljivosti i ocjenjivanja, vremenu, žiriju i uvjetima bespovratnih sredstava, posjetite portal za prijavu .

  1. Prije nego što se prijavite pogledajte pojedinosti o grantu
  2. Koristite svoju e-mail adresu za jednokratnu registraciju i pristupite obrascu za prijavu online
  3. Slobodno prođite kroz online obrazac kako biste vidjeli koje podatke trebate navesti u  prijavi. To uključuje: pojedinosti o članovima tima, informacije o istrazi, informacije o  kanalima objavljivanja, uključujući pisma namjere novinskih kuća, detaljan proračun, prema  predlošku proračuna .

Od vas će se također tražiti da učitate dodatne administrativne dokumente. Jedan član tima može pokrenuti nacrt prijave. Zatim može pozvati više ljudi da surađuju na online nacrtu. Online prijava koja je u tijeku može se spremiti i dalje uređivati ​​u bilo kojem trenutku.

Tražite partnera za suradnju?

Evo nekoliko savjeta o tome kako pronaći istraživačke novinare u drugim zemljama koji mogu biti partneri.

Ne propustite webinar na kojem ćete saznati više o ovoj prilici za bespovratna sredstva!

18. svibnja 2022. 16:00 – 17:00 CEST (online) – Lokalno prekogranično novinarstvo: nove mogućnosti financiranja
Registrirajte se sada ovdje !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031