Novi podcast s Brankom Mijićem. Poslušajte!

U našem novom podcastu gost je Branko Mijic, čovjek koji je u novinarstvu vise od 40 godina. U Novom listu prošao je sve poslove – od lektora do glavnog urednika Novog Lista. Posljednjih godina suradjivali smo i sindikalno pokušavajući se izboriti za neka prava novinara. Na žalost dogadjanja u novom listu pokazala su nam kako je krhka zaštita novinarskih prava.

Od kraja 2016. i nove vlasničke strukture s većinskim slovačkim vlasnikom JOJ Media House, članovi Uprave žestoki su rezala troškove. U raljama predstečajne nagodbe i sve niže naklade čini se da je Uprava imala strategiju otpuštanjem radnika ili poticanjem na otkaz uz tzv. motivirajuće otpremnine. Novi list bila je novina koju smo i u Zagrebu čitali zbog kvalitetnog novinarstva, kako udar na radna prava novinara i njihove prihode može uništiti novinarstvo? Koliko je Statut novinara ojačao položaj novinara. Branko Mijić se u Novom listu javno i dosljedno  zalagao za poštivanje Statuta Novog lista kojeg je nakladnik uporno kršio, iako je njegovo poštivanje uvjet za povlaštenu stopu PDV-a. Branko Mijić na kraju je morao otići iz Novog Lista, ali nastavlja borbu za novinarstvo kao potpredsjednik HND-a. O odlasku, o novinarstvu, o borbama… poslušajete u našem novom sindikalnom podcastu na ovom linku. 

Branko Mijić važna je karika u mnogim borbama za novinarska I radnička prava. Nastavljamo borbu I za bolje uvjete rada u njegovoj bivšoj firmi, jer novinarstvo je važno I novinarstvo je javno dobro.

Slušajte nas I dalje u Sindikalnom podcastu!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!