Mladi protiv govora mržnje – poziv na edukaciju KLJP

“Mladi protiv govora mržnje” – EUact – Aktivni europski građani protiv govora mržnje

Kuća ljudskih prava Zagreb održava jednodnevnu edukaciju za prepoznavanje i suzbijanje govora mržnje!

Govor mržnje obezvrijeđuje i dehumanizira neku osobu ili skupinu ljudi zbog njihove različitosti te uzrokuje otuđenje i društvenu isključenosti. Govor mržnje nije zaštićen pravom na slobodu izražavanja već je njegova čista suprotnost i predstavlja kršenje ljudskih prava i ljudskog dostojanstva LGBTIQ osoba, pripadnika romske i srpske nacionalne manjine, migranata i izbjeglica i drugih manjinskih skupina u hrvatskom društvu. Govor mržnje također slabi demokraciju te jača pozicije radikala, populista i euroskeptika.

Kako se mladi mogu suprotstaviti govoru mržnje?

Kako biste pronašli odgovor, dobrodošli ste na edukaciju za mlade “Mladi protiv govora mržnje”! Edukacija je namijenjena mladima (16-30 godina) zainteresiranim za razumijevanje i borbu protiv govora mržnje. Sudionici ne moraju imati nikakva predznanja. Metode rada su participativne i sastoje se od grupnog rada, samo-refleksije, rada na primjerima kroz radionice i poučavanje o govoru mržnje i slobodi izražavanja. Cilj edukacije je podići svijest o utjecaju govora mržnje na demokratsko sudjelovanje i europske vrijednosti. Sudionici će na jednodnevnoj radionici učiti o tome što je govor mržnje i kakav utjecaj ima na društvo. Također će biti osnaženi alatima za vođenje rasprava među svojim kolegama te ih očekuje certifikat o završenoj edukaciji.

Kada? Petak, 03.06.2022. (Zagreb); 9:30-17:30
Petak, 10.06.2022. (Rijeka); 9:30-16:00
Gdje? HUB385, Petračićeva 6, 10000 Zagreb
RiHub, Ul. Ivana Grohovca 1/a, 51000, Rijeka
Cijena? Besplatno, a ručak, troškovi smještaja i putovanja su pokriveni!

Molimo vas da popunite prijavu do 01.06.2022

Požurite se! Mjesta su ograničena, a prednost imaju oni koji se prvi prijave! Organizator će voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti sudionika po rodnoj zastupljenosti i omjeru regionalne rasprostranjenost.

Imate li još pitanja ili niste sigurni je li ovo pravi trening za vas? Jednostavno nas kontaktirajte putem kontakt@kucaljudskihprava.hr ili nas nazovite na +385 1 551 3395

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!