Kako novinari i mediji u Hrvatskoj mogu povući EU sredstva za novinarstvo

U utorak 6. srpnja u 11 sati priključite se zoom sastanku na kojem ćemo razgovarati o tome što je sve potrebno za povlačenje EU sredstava za novinarstvo.

Tko se sve može prijaviti za sredstva? Što se sve može financirati? Kako prijaviti? Što je potrebno? Kako doći do partnera? – samo su neka od pitanja koja novinari postavljaju kada je riječ o EU fondovima. Pokušat ćemo odgovoriti na neka od njih. Uključite se u utorak u 11 sati na zoom sastanak o EU fondovima. Pokušat ćemo odgovoriti na vaša pitanja i pomoći vam da povučete sredstva za svoj medij ili novinarski projekt.

Poziv JOURNALISM PARTNERSHIPS (CREA-CROSS-2021-JOURPART) obuhvaća širok spektar mogućnosti financiranja novinarskih projekata s naglaskom na prekograničnu suradnju, jačanje znanja od tehničkih formata do novinarskih žanrova, stjecanje i usavršavanje profesionalnih vještina, ali i jačanje interesa za novinarstvo i održivosti novinarskih sadržaja. Rok za prijavu je 26. 8. 2021.

Sindikat novinara Hrvatske namjerava pružati aktivniju podršku medijima i novinarima u povlačenju sredstava za novinarstvo u slijedećem periodu.  EU planira dosta sredstava uložiti u medije. Na ovom prvom grantu više od 7 milijuna eura. Ta sredstva su i nama na raspolaganju. Za razne projekte, osnivanje redakcija, istraživačke priče, jačanje postojećih medija. U SNH imamo stručna znanja i preduvjete da budemo nositelj ili partner u projektu. Javite se ako imate ideju za neki projekt, ako želite da pokušamo pronaći projekt za vaš mediji ili neku vašu ideju. Za početak uključite se u utorak u 11 sati na sastanak. Najavite priključivanje na mail sinoh@hnd.hr ili u inbox. Nakon ovog granta stiže novi natječaj od 12 milijuna eura. Zaista nema razloga da ne pokušamo nešto EU sredstava ubrizgati na našu medijsku scenu i olakšati vaš rad i vaš položaj.

I mi ćemo poslušati  webinar  o pozivu za novinarska partnerstva u iznosu od 7,6 milijuna eura, a koji će se financirati kroz program EU-a Kreativna Europa

U utorak u 11 ćemo vas informirati o predstavljenom pozivu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031