Kako do raznolikosti u redakciji?

Pitanje raznolikosti i rodne ravnopravnosti važan je element u radu Europske federacije novinara. Europske redakcije su i dalje pretežno bijele i srednje klase, iako se društva mijenjaju velikom brzinom. Europska društva sve su raznolikija i važno je tu različitost bolje odraziti i na  europskoj medijskoj i javnoj sferi.

Europska federacija novinara objavila je novo izvješće o tome kako poboljšati redakcije i uredničke timove. U sklopu EFJ-ovog projekta „Upravljanje promjenama u medijima“, koji je podržala Europska komisija, jedna od njegovih suradnica, Alexandra Borchardt, izradila je deset preporuka za raznolikost redakcija kako bi im se omogućilo prepoznavanje talenta i odražavanje društva o kojem izvještavaju.

Izvještaj “Getting Real About Talent and Diversity – 10 Recommendations” možete pročitati ovdje.

O autorici:

Alexandra Borchardt iskusna je novinarka  i medijska savjetnica WAN-IFRA i viša znanstvena suradnica na Reuters institutu za studij novinarstva na Sveučilištu u Oxfordu. Kao njihova direktorica programa liderstva razvila je i vodila tečajeve za starije novinare i medijske menadžere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!