Forum “Zajedno bez mržnje” – sudjelujte u raspravi

Pozivamo vas na 2. forum u Novinarskom domu “Zajedno bez mržnje”, koji će se održati u petak, 6. studenoga 2020. u 11 sati (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb).

Na forumu, koji organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo i Zaklada Friedrich Ebert, u suradnji sa Sindikatom novinara Hrvatske, govorit će se o problemu govora mržnje u javnom prostoru, radikalizaciji društva u posljednjih trideset godina, napadima na druge i drugačije, nedopustivom odnosu prema medijima i novinarima te odgovornosti političkih aktera za takvo stanje, ali i nakladnika, urednika i novinara.

Govore:

dr. sc. Hajrudin Hromadžić, Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Iva Krtalić, novinarka, voditeljica interkulturalne strategije WDR-a (Westdeutscher Rundfunk), Köln

doc. dr. sc. Dina Vozab, Odsjek za medije i komunikaciju Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjeluju i urednici medija koji su se pridružili akciji HND-a i SNH #zajednobezmrznje (24sata, Večernji list, Jutarnji list, Novi list, Glas Slavonije, Telegram.hr…)

Moderator će biti novinar N1 televizije Domagoj Novokmet.

Zbog epidemioloških razloga u Velikoj dvorani bit će samo sudionici i novinari, ali ćemo događaj prenositi uživo s tri kamere na Facebook stranicama Friedrich Ebert Stiftunga, HND-a i SNH.

Uključite se u raspravu na Facebook prijenosu uživo.

Važna je široka, otvorena i poštena rasprava o ovoj temi. Svaki prijedlog, konstruktivna kritika i samokritika su dobrodošli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!