#Glasne i #Borbene

Sindikat novinara Hrvatske glasno i borbeno obilježit će Dan žena te vas pozivamo:

–          Na konferenciju za novinare koja će se održati u srijedu 8. marta u 10 sati u Novinarskom domu, u Press klubu. Na konferenciji će govoriti o položaju novinarki u hrvatskom medijskom sektoru sindikalistice Anđela Parmač, Pavica Knezović Belan, Biljana Romić, Petra Ivšić, Ivana Perić, Melisa Skender u ime HND-a, Dina Vozab će predstaviti istraživanje o uznemiravanju novinarki u redakcijama.

          –  Pridružujemo se akciji Kolektiva Faktiv i pozivamo na sindikalnu akciju, na ženski štrajk. Pozivamo vas da ovog Osmog marta u podne na deset minuta jednostavno stanete, na deset minuta prestanete raditi i na taj način da zajedno upozorimo na lošiji položaj žena u našem drutvu. Molimo vas i da fotografirate te objavite na društvenim mrežama uz hashtag #ženskištrajk2023

           –  Pridružujemo se #Glasne I #Borbene Noćnom maršu za Osmi mart koji u Zagrebu kreće s Trga žrtava fašizma 8.3. u 18 sati, u Osijeku s Trga Ante Starčevića u 19 sati, a u Rijeci u 17 sati na Kontu.

              – Pozivamo vas da popratite našu kampanju #Glasne i #Borbene na društvenim mrežama u kojoj ćemo podsjetiti na brojne probleme s Kojima se novinarke suočavaju u svakodnevnom poslu, te na brojke koje pokazuju koliko su žene u hrvatskom društvu u neravnopravnom položaju.

                                                  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!