Okrugli stol o profesionalnoj dužnosti i radno socijalnoj nesigurnosti novinara

Ustanimo za novinarstvo- naziv je akcije kojom Europska federacija novinara 5. studenoga 2007. želi upozoriti na probleme s kojima se u svojoj profesiji susreću novinari. Obilježavanju Dana europske akcije u obrani novinarstva pridružit će se i Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo, u čijoj će se organizaciji održati okrugli stol „Novinari između profesionalne dužnosti i radno socijalne nesigurnosti“.
Okrugli stol sastojat će se od prvog dijela izlaganja pod nazivom „Pogled odozdo- praksa i teorija“ u sklopu kojeg će govoriti predstavnici HND-a, SNH-a, te pravni stručnjaci i drugog dijela „Pogled odozgo- teorija i praksa“ tijekom kojeg će izlagati predstavnici udruga poslodavaca, HRT-a te državnih ustanova.
„Pogled odozdo“ bavit će se profesionalnim standardima i etikom, radnom sigurnosti, zaštitom novinara na temelju Zakona o medijima i ZOR-u te Kolektivnim ugovorom.
Predstavnici „Pogleda odozgo“, pak, govorit će o problemima u tisku, malim medijima i na HRT-u te europskim standardima u medijskom zakonodavstvu RH i radnom zakonodavstvu.
Skup će se održati 5.studenoga 2007. od 10 do 13 sati i 30 minuta u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. (Naknadno ćemo objaviti točan raspored predavanja i imena predavača)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!