Belgijski sindikati protiv genocida: Nemojte ukrcavati oružje koje ide u Izrael

Belgijski sindikati transportnih radnika pozvali su u utorak svoje članove da odbiju rukovati vojnom opremom koja se šalje u Izrael.

ACV Puls, BTB, BBTK i ACV-Transcom u zajedničkoj izjavi istaknuli su kako su njihovi članovi koji rade u zračnim lukama vidjeli pošiljke oružja koje idu za Izrael.

“Dok je u tijeku genocid u Palestini, radnici u raznim zračnim lukama u Belgiji vide pošiljke oružja u smjeru ratne zone”, stoji u priopćenju koje prenosi Reuters.

Sindikati su rekli da bi utovar ili istovar ovog oružja značio doprinos opskrbi organizacija koje ubijaju nedužne ljude.

“Mi, nekoliko sindikata aktivnih u zemaljskoj logistici, pozivamo svoje članove da ne rukuju nikakvim letovima koji isporučuju vojnu opremu u Palestinu/Izrael, kao što su postojali jasni sporazumi i pravila na početku sukoba s Rusijom i Ukrajinom”, rekli su sindikati u priopćenju.

Sindikati su također pozvali na trenutni prekid vatre i zatražili od belgijske vlade da ne tolerira isporuke oružja preko belgijskih zračnih luka.

“Kao sindikati, stojimo uz one koji vode kampanju za mir”, istaknuli su u priopćenju.

Foto: Pixabay, Hosni Salah

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!