SNH s još 7 sindikata potpisao Sporazum o suradnji

Sindikat novinara Hrvatske jedan je od osam autonomnih sindikata, koji zajedno okupljaju oko 60.000 članova, a koji su potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju na planu zaštite i promicanja općih i zajedničkih interesa radnika.

Uz SNH sporazum su potpisali i: Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, TEHNOS strukovni sindikat radnika HEP-a, Samostalni sindikat HRT-a i Sindikat hrvatskih zaštitara i čuvara.

Svojevrsno udruživanje potaknuto je nezadovoljstvom zbog lošeg rada aktualnih sindikalnih središnjica. “Liderstvo nas ne zanima i učinit ćemo sve da vratimo obraz sindikalizmu”, poručila je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek kritizirajući vodeće ljude velikih sindikalnih središnjica.

Osam sindikata poručuju kako će im Zakon o reprezentativnosti sindikata određivati pravila igre i utvrđivati pravo pristupa pregovaračkom stolu, Gospodarsko-socijalnom vijeću, saborskim odborima i drugim institucijama važnim za zaštitu prava radnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!