SNH nije potpisnik otvorenog pisma Novinarske platforme

Slijedom otvorenog pisma vezanog uz slučaj Kamensko, koje je medijima u ponedjeljak 19. prosinca 2011. godine odaslala Inicijativa Novinarska platforma – ovim putem objavljujemo da je naziv Sindikata novinara Hrvatske naveden među šest organizacija koje podržavaju Inicijativu iskorišten u potpisu bez odobrenja organizacije.

Činjenica je da su iz Inicijative Novinarska platforma telefonom kontaktirali predsjednika SNH Antona Filića i informirali ga o sadržaju otvorenog pisma s kojim se on osobno načelno složio i podržao ga. Očekivao je, naime, da će se akcija Inicijative Novinarska platforma tek razraditi kako bi završni tekst pisma mogao proslijediti Izvršnom odboru SNH na uvid i očitovanje.

Međutim, SNH nije dobio nikakve pisane informacije, nego se umjesto toga našao na listi podržavatelja otvorenog pisma bez odgovarajuće procedure.

Napominjemo da je Sindikat novinara Hrvatske otvoren za suradnju sa sindikatima i drugim organizacijama kad se radi o zaštiti novinara i slobode medija, ali pritom očekuje da ta suradnja bude provedena u skladu s pravilima rada svih inicijatora pa i SNH. Ovoga puta, sve je to učinjeno ishitreno i bez odgovarajuće procedure. To, naravno, ne znači da se ne slažemo s osnovnom porukom otvorenog pisma: da valja istražiti sve moguće nezakonite radnje i da nitko ne može biti zaštićen od djelovanja pravne metle.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031