Poziv na akciju 03. 05. 2009.

Poštovani kolege i kolegice,

U povodu 3. svibnja, Svjetskog dana slobode medija, pozivamo vas da i ove godine sudjelujete u simboličnoj akciji Sindikata novinara Hrvatske Pet minuta gromoglasne tišine, u nedjelju, 3. svibnja 2009. godine, od 11,55 do 12,00 sati! Ujedno vam zahvaljujemo na podršci u proteklih devet godina.
Ovogodišnjom jubilarnom 10. akcijom Pet minuta gromoglasne tišine Sindikat novinara Hrvatske upozorava na učestalo kršenje prava novinara pod okriljem krize kojom se nastoji opravdati nepoštivanje zakona, kolektivnih ugovora, ugovora o radu i suradnji, pa i ponižavanje profesije.

Stoga POZIVAMO sve novinare i medijske radnike u Hrvatskoj da se odazovu desetoj akciji SNH-a, kao što su to činili i u prethodnih devet, te da svojim sudjelovanjem pokažu spremnost i odlučnost da se bore za svoje temeljno ljudsko pravo na dostojanstven rad u skladu s pravilima profesije. Simboličnom akcijom trebamo pokazati da ne odustajemo od svojih prava.
Molimo povjerenike SNH u podružnicama ili predsjednike ogranaka HND, a u medijima u kojima nema tih novinarskih organizacija molimo urednike da upoznaju poslovodstvo s najavljenom akcijom Sindikata novinara Hrvatske.
Uz ovu obavijest šaljemo vam priopćenje pod naslovom Kriza kao pokriće za kršenje prava novinara i molimo sve povjerenike SNH da navedeni tekst izvjese na oglasnim pločama u redakciji, te da ga u cjelosti pročitaju tijekom petominutnog prosvjeda.
U redakcijama u kojima nema podružnice SNH, molimo predsjednike ogranaka HND da pročitaju tekst, a u malim redakcijama u kojima nema ogranka HND-a, molimo glavnog urednika ili nekoga od novinara da to učini.

Pozivamo sve kolege i kolegice da podrže akciju Pet minuta gromoglasne tišine i zahvaljujemo na odzivu!

***
NAPOMENA: Budući da 3. svibnja 2009. godine pada u nedjelju i u sklopu prvosvibanjskih praznika, svjesni smo eventualnih teškoća u organiziranju akcije. Stoga upute o tome kako se provodi akcija prilagodite svojim mogućnostima.

***

Upute o načinu provođenja akcije nalaze se pod rubrikom DOKUMENTI- Priručnici!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!