Podružnica SNH Radija 101 opet u štrajkuVećina stalno zaposlenih u svim redakcijama, od 35 njih 28, i dio honorarnih djelatnika Radija 101 od 8:30 sati 1. prosinca 2010. ponovno je u štrajku. Nakon štrajka upozorenja održanog 8. studenog 2010., ovoga puta štrajka se do daljnjega.

"Razlog štrajka je neisplata plaća i nepoštivanje 2. i 3. točke Sporazuma potpisanog od strane Uprava Radija 101 d.o.o. i SNH Podružnice Radija 101. Druga točka Sporazuma navodi obavezu Uprave Radija 101 d.o.o. o isplati naknade za rad (odnosno pozajmice i honorare) za lipanj 2010. do 30. listopada 2010. Treća točka Sporazuma navodi obavezu Uprave Radija 101 d.o.o. o isplati naknade za rad (odnosno pozajmica i honorara) za srpanj i kolovoz 2010. do 30. studenog 2010. Kako Uprava nije ispunila preuzete obveze, a službeni proces mirenja je okončan neuspješno, stečeni su svi zakonski uvjeti za štrajk.

U štrajku sudjeluju članovi Podružnice SNH i svi djelatnici koji mu se dobrovoljno priključe a traje do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok štrajkački odbor ne odluči o prekidu štrajka.

Štrajk je organiziran sukladno odredbama Zakona o radu, stoga organiziranje i sudjelovanje u tako organiziranom štrajku ne predstavlja povredu Ugovora o radu. Također, organizatori štrajka nisu preuzeli program, niti ga uređuju, nego samo uskraćuju svoj rad. Dosadašnji tijek štrajka pokazao je da nitko od onih koji se nisu priključili štrajku danas nije na svome radnom mjestu, i nitko nije došao s materijalom spremnim za emitiranje. Stoga je nemoguće da su štrajkači ikome uskratili pravo na rad. Pravo na rad su si oni uskratili sami, ali to Predsjednika Uprave, koji nastavlja s medijskim ocrnjivanjem legalnog i legitimnog štrajka, ne zanima", stoji u priopćenju koje u ime Podružnice SNH za Radio 101 potpisuje Goran Bernobić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!