IO SNH donio Odluku o besplatnoj pravnoj pomoći

Izvršni odbor Sindikata novinara Hrvatske 9. ožujka 2009. donio je Odluku o besplatnoj pravnoj pomoći u ostvarivanju prava iz radnog odnosa i zastupanju u slučaju sudskog spora za zaštitu prava iz rada.

Prema toj Odluci SNH će navedenu pomoć pružati samo osobama koje su već punih 6 mjeseci članovi SNH te tijekom njih uredno plaćaju članarinu (člank 17. Statuta SNH). Za pravne radnje i sudske sporove pokrenute prije nego što je član napunio šest mjeseci članstva i urednog plaćanja članarine, SNH neće snositi troškove, niti će preuzeti troškove u nastavku sporova pokrenutih prije ispunjenja uvjeta o članstvu.

Da bi član SNH ostvario pravo na besplatnu pravnu zaštitu koje stječe ispunjenjem statutarnih uvjeta, obvezan je sa SNH-om potpisati Sporazum o radno-pravnoj zaštiti temeljem Pravila za pružanje radno-pravne zaštite članovima Sindikata novinara Hrvatske. Bez potpisanog Sporazuma, ovjerenog pečatom Sindikata novinara Hrvatske, član SNH ne može od odvjetnika tražiti pravnu zaštitu na teret SNH.

Pravila za pružanje radno-pravne zaštite članovima Sindikata novinara Hrvatske zainteresirani članovi mogu pogledati na web stranici SNH (www.snh.hr) pod rubrikom Dokumenti. U toj rubrici također se nalazi i primjerak navedenog Sporazuma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!