APEL: Zaštitite ljude koji moraju raditi i u jeku epidemije COVID-19

Još jednom apeliramo na urednike i nakladnike da maksimalno zaštite novinarke i novinare koji ovih dana izvještavaju o epidemiji koronavirusa.

Svoj apel iz solidarnosti proširujemo i na sve one poslodavce čiji radnici i u ovim izazovnim danima moraju raditi i tako omogućiti normalno funkcioniranje života u Hrvatskoj.

Trgovine, banke, ljekarne, javna uprava, komunalne usluge, javni prijevoz… – sve su to djelatnosti koje ne mogu stati. Pozivamo poslodavce da naprave sve da zaštite njihovo zdravlje.

Posebno smo zabrinuti za naše trgovkinje i trgovce koji ovih dana rade u kompliciranim uvjetima s velikim brojem kupaca.

Ono što nas brine jest činjenica da su u svom poslu u jeku epidemije koronavirusa većinom bez primjerene zaštite u obliku rukavica, maski, fizičkih barijera, a ni kupci ne poštuju preporuku držanja udaljenosti od najmanje jedan metar. Zato apeliramo i na poslodavce, ali i cjelokupnu javnost, da misle i na zdravlje naših trgovkinja i trgovaca.

Preporuka je da se što više izoliramo u kućama, zato ostanite doma ako možete jer ćete tako najviše pomoći zaustavljanju širenja zaraze.

Ako ipak izlazite mislite na sve u vašoj okolini i pridržavajte se uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite!

#SolidarnoProtivEpidemije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!