Prijavite se na natječaj za potpore lokalnom novinarstvu

Postoji li priča u vašem gradu, negdje u Europi, za koju mislite da je vrijedna dijeljenja s ostatkom svijeta? Imate priču, ali nemate resursa, možda imamo rješenje za vas! Javite se na natječaj za  potpore lokalnim istraživačkim novinarima i/ili lokalnim medijima koji se žele baviti istraživačkim novinarstvom na lokalnoj razini.

  • Zašto lokalno? U svakom kutku svijeta postoje mnoge priče koje čekaju da budu ispričane. Ovaj program dodjele bespovratnih sredstava ima za cilj riješiti problem nedostatka slabih resursa lokalnih novinara i medija  davanjem bespovratnih sredstava za kvalitetne novinarske projekte.
  • Zašto prekogranični? Lokalne vijesti privlače lokalnu publiku, ali lokalne vijesti u suradnji s drugim europskim novinarima dopiru do šire publike i stavljaju nacionalna pitanja u perspektivu.
  • Zašto istraživačko novinarstvo? Istraga je dugotrajna i skupa te stoga nije uvijek prioritet za lokalne medije. No, istraživačko novinarstvo pridonosi jačanju povjerenja građana u medije i doprinosi demokratskom životu gradova i regija.

Potpora ukljućuje sredstva za radno vrijeme i troškove kao što su logistika, putovanja, osiguranje, pravna podrška, savjete o upravljanju rizicima i sigurnosnim pitanjima. Osim financijske potpore, timovi se također mogu prijaviti za mentorstvo iskusnog profesionalnog novinara, bilo da vam pomogne oko sadržaja vaše priče ili da razvijete vještine u određenom području.

Ovaj program financijski supodržavaju Europska komisija (Kreativna Europa) i Adessium Foundation (Nizozemska), a koordiniraju Journalismfund.eu (Belgija), Transitions (Češka), SSE Riga Center for Media Studies (Latvija) i European Federacija novinara (Belgija).

Da biste se prijavili ili saznali više o prihvatljivosti i kriterijima ocjenjivanja, rasporedu, postupku žiriranja i uvjetima dodjele bespovratnih sredstava, posjetite https://crossborderlocal.eu/en .

Bit će nekoliko poziva za prijave u 2022. i 2023. godini:

  • 1. poziv = 7. srpnja 2022. (zatvoreno)
  • 2. poziv = 8. rujna 2022
  • 3. poziv = 10. studenog 2022
  • 4. poziv = 12. siječnja 2023
  • 5. poziv = 16. ožujka 2023
  • 6. poziv = 25. svibnja 2023

Kontakt: 

Ronald Tipan, koordinator projekta

Lokalni program potpore za prekogranično novinarstvo

local@journalismfund.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!