Zbogom prijatelju, čovjeku, Novinaru

S velikom tugom primili smo vijest da nas je napustio naš kolega Mislav Bago. U ime svih članica i članova sindikata izražavamo duboku sućut njegovoj obitelji, te kolegicama i kolegama s Nove TV.

Postoji jedna izjava, ne znamo autora, koja kaže: Da bi bio dobar novinar, moraš biti dobar čovjek. A kako je Mislav bio dobar čovjek! Vjerujemo da su svi koji su ga barem jednom upoznali to osjetili.

Ma niste ga morali ni upoznati, bilo je dovoljno vidjeti ga na ekranu, doživjeti njegovu energiju dok suvereno rešeta političare, od načelnika općine do premijera, jer on je uvijek bio Novinar. On je znao za koga radi, on je znao da jedino kome odgovara su njegove vjerne gledateljice i gledatelji koji su ga godinama pratili i poštovali jer su znali da je Mislavu njihova dobrobit na prvom mjestu.

Kada je riječ o nama, kolegicama i kolegama iz struke, nije tajna da televizijske novinare može ponijeti ego, ali kod Mislava nije bilo ega, bilo je samo kolegijalnosti, ljudskosti i iskrene želje da svoje znanje, informacije, kontakte… podijeli s drugima, posebno mladim kolegicama i kolegama.

Znali su svi mladi novinari koji su radili s njim da ako negdje zapne, zoveš Bagu da pomogne. Pa onda Bago nazove ministra/cu i nariba ih da “što si oni umišljaju da se ne javljaju njegovim kolegicama i kolegama”.

Nitko Bagi nije bio konkurencija, ali ni Bagi novinarstvo nije bilo priča o konkurenciji, gledanosti, pojavljivanju u novinama ili prepoznavanju na ulici. I zato je bio veliki i Čovjek i Novinar.

Odmori sada prijatelju, ne brini se više, samo odmori. Mi ćemo nastaviti kako i koliko znamo, ali bez tebe bit će to jako teško. Počivaj u miru.

Mislav Bago višestruko je nagrađivani novinar, reporter i politički komentator (1973.)

Karijeru je započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031