Što zapravo znate o klimatskim promjenama?

Udruga Tatavaka, udruga La Revolution Albatross, Carbon Literacy Project i inicijativa Znanstvenici za klimu pokreću ciklus radionica o učinkovitom komuniciranju klimatskih promjena u medijima pod nazivom “Klimatske Promjene sasvim osobno: Stigle smo i ostajemo!”

Program je usmjeren na edukaciju o uzrocima i posljedicama klimatskih promjena; prepoznavanje mogućnosti indiviualnih i kolektivnih klimatskih akcija, na klimatske mitove u javnom prostoru, greenwashing te tehnike učinkovitog komuniciranja klimatske krize. Detaljan program događanja dostupan je na znanost-klima.org. 

Prva radionica održat će se 14.02.2022., a prijave za sudjelovanje u radionicama moguće su putem obrasca za prijavu. 

Rok za prijavu je 04.02.2022.

Vrijednost radionice je 1.200,00 kn po osobi, a besplatno sudjelovanje omogućila je British Embassy Zagreb kroz projekt “Priče o klimi, priče za klimatsku akciju”. Projekt vodi udruga Tatavaka, u partnerstvu s inicijativom Znanstvenici za klimu te udrugama La Revolution Albatros (FR) i Carbon Literacy Project (UK).

Tečaj je hibridnog oblika; prvi dan je fizički, 14.02.2022, Klovićevi dvori. Ostala 2 dana su on-line. Namijenjen je primarno novinarima koji nemaju iskustvo u pokrivanju tema klimatskih promjena, a tema ih zanima. Iskusnije novinare kao i urednike namjeravamo okupiti na okruglom stolu zadnjeg dana edukacije. Za novinare koji prođu čitav tečaj i još naprave malu zadaću omogućit će se i dobivanje međunarodno priznatog certifikata klimatske pismenosti (Carbon Literacy).

Broj sudionika je ograničen!

Više možete vidjeti  ovdje. 

Izvor: Znanstvenici za klimu – Hrvatska 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!