Sretan Prvi maj – Praznik rada

Foto: Libela.org. Radnice Kamenskog

Drage članice i članovi, radnice i radnici, sretan Prvi maj!

Danas odajemo počast prvim radničkim borcima i žrtvi koju su podnijeli za osvajanje prava na 8 sati rada, 8 sati sna i 8 sati za kulturu i obrazovanje u vrijeme kada su i odrasli i djeca radili svakodnevno 12 do 16 sati dnevno za bijedne nadnice.

Do danas smo ipak napredovali po pitanju radničkih prava, ali dok gledamo tendencije u pojedinim saveznim američkim državama oko dječjeg rada, pokušaja milijardera da onemoguće sindikalno udruživanje i činjenice da možda svatko od nas nosi komad odjeće koji je šivalo dijete u Aziji, čovjek se zapita koliko smo to istinski i napredovali.

Kada je riječ o Hrvatskoj i novinarstvu situacija nije laka. Prekarni rad, nesigurni oblici rada, posebno kod freelancera, problemi su protiv kojih se svakodnevno borimo. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima vama koji ste se aktivno uključili u sindikat i koji ustrajete u borbi za bolja radnička prava.

Tu borbu, posebno kroz pritisak na poslodavce da poštuju svoje radnice i radnike, nastavljamo dalje. Zajednički ciljevi su nam i borba za kućne i granski kolektivni ugovor, stvaranje što veće baze medijskih djelatnika koji su spremni za sindikalnu borbu, te otvaranje mogućnosti našem članstvu za edukacije i usavršavanje po pitanju sindikalnog djelovanja.

Želimo vam da se danas ipak odmorite, ne razmišljate o poslu i bremenitim vremenima. A od sutra, borba se nastavlja! Sretan Prvi maj!

Vaš Sindikat novinara Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031