Sindikalna kuhinja!

Krenuli smo s još jednim projektom “Sindikalna kuhinja”. Ovoga puta projekt provodimo u suradnji s Europskom federacijom novinara (EFJ) i Europskom konfederacijom sindikata (ETUC)

Glavni cilj je osnažiti nastavak naših osnovnih aktivnosti – jačanje kapaciteta zaštite prava radnika kroz kolektivne ugovore.

Zato nam je prvi korak započeti razgovore i formirati tim za pregovore o nacionalnom kolektivnom ugovoru, što je jedan od glavnih ciljeva Sindikata novinara Hrvatske. Organizirati ćemo nekoliko sastanaka s partnerima, izradu strateških smjernica i sastanak s predstavnicima partnera u socijalnom dijalogu.

Drugi cilj ovog projekta je pokretanje pregovaračkog procesa u 5 medijskih kuća u Hrvatskojšto je inače osnovni zadatak sindikata. organizirat ćemo sastanke sa sindikalnim podružnicama u Hrvatskoj i radionice za obuku pregovarača.

Treća aktivnost je nastavak rada na okupljanju freelancera; Nadam se da ćemo ovim projektom ojačati naše napore u okupljanju freelancera i netipičnih radnika. Osigurana su sredstva za radionice sa stručnjacima o ovoj problematici, kao i za izradu okvirne strategije za zaštitu freelancera i netipičnih radnika u medijskom sektoru.

Pokrećemo i snimanje video podcasta Sindikalna kuhinja. Razgovarat ćemo s važnim akterima našeg sindikalnog i medijskog okruženja. Razgovarat ćemo o teškim i značajnim borbama sindikata za zaštitu prava radnika.

Ovaj projekt samo je početak daljnje suradnje i rada naših organizacija te iskorak u jačanju mreže suradnje sa ciljem  jačanja kapaciteta i naravno zaštite radničkih i profesionalnih prava novinara, novinarki i radnika u medijskom sektoru.

Sindikalna kuhninja dio je projekta „ SINDIKATI ZA pravedan OPORAVAK: Jačanje uloge sindikata u ublažavanju utjecaja krize COVID-19 ” koji ostvarujemo u suradnji s EFJ-om i ETUC-om.

Ovaj projekt sufinancira Europska komisija, Opća uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!