Psihoedukativna radionica za novinarke i novinare

Kreativni centar Pokretarija i Hrvatsko – austrijski trening centar za NLPt (neurolingvistička psihoterapija) organiziraju dvodnevnu psihoedukativnu radionicu namijenjenu novinarima i medijskim urednicima koji u profesionalnom radu prate, obrađuju i izvještavaju o temama iz područja zdravstva, obrazovanja, znanosti i kulture.

Radionica u trajanju od ukupno 12 sati održat će se tijekom dva petka 26. siječnja i 2. veljače ili dvije subote 27. siječnja i 3. veljače (ovisno o dogovoru sa zainteresiranima) 2024. godine od 9.30 h do 17.30. (s pauzama za kavu i ručak), u prostorijama Kreativnog Centra Pokretarija, na adresi Mihanovićeva 18, Zagreb.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a mogu se prijaviti svi stalno zaposleni i slobodni novinari u navedenim sektorima.

Radionice su zamišljene kao iskustvene i fokusirane na cilj: sudionici će usvojiti neke od neurolingvističkih tehnika i tako steći nove vještine intervjuiranja, odnosno usavršiti postojeće, istrenirati različite načine pridobivanja sugovornika za razgovor, dobiti nove odgovore na pitanje kako se izboriti za svoju temu.

Posvetit će se i važnoj temi- stresu, kojeg novinarski posao svakodnevno donosi, pa je jedna radionica posvećena i stres managementu, odnosno jačanju tolerancije na frustraciju, kao i temi upravljanja vremenom, s ciljem uspostavljanja ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

Radionice će u oba termina održati terapeuti i treneri Hrvatsko-austrijskog trening centra za NLPt, uz gostujuće interaktivno online predavanje psihoterapeuta i management konzultanta, dr. Petera Schutza iz Austrije, čiji je način rada usmjeren na cilj, prožet humorom i preciznošću koje smatra osnovom učinkovitog rada.

Organizatori vjeruju da su mediji važan, često i presudno važan čimbenik svakog društva, a kako bi tu svoju ulogu mogli obavljati, drže važnim dodatno obrazovanje novinara u područjima koja im mogu pomoći u njihovu radu.

Zainteresirani se za radionicu do 15. siječnja mogu prijaviti na:

toncica.siskov@gmail.com
hatc.nlpt@gmail.com

Organizatori mole da u prijavi navedete jeste li zainteresirani za termin održavanja petkom 26. siječnja i 2. veljače ili subotom 27. siječnja i 3. veljače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031