Prijavite se za European Press Prize!

Europska novinarska nagrada dodjeljuje se u pet različitih kategorija. Svaka nagrada iznosi 10.000 eura.

Prije nego što pošaljete svoj rad, pažljivo pročitajte informacije. Ako imate dodatnih pitanja, posjetite FAQ ili pošaljite e-poštu na info@europeanpressprize.com . Prijave su otvorene do 15. prosinca 2023.

PDF verziju uvjeta  možete preuzeti ovdje .

Novinari/ke iz svih 46 zemalja Europe prema definiciji Vijeća Europe te Bjelorusije i Rusije, te novinari/ke koji rade u Europi i koji pišu za europsku medijsku organizaciju mogu prijaviti svoje radove. Prijavljeni rad mora imati datum objave između 1. prosinca 2022.  i 31. prosinca 2023. godine .

European Press Prize 2024 prihvaća prijave u pet kategorija: istaknuto izvještavanje, inovacija, istraživačko novinarstvo, migracijsko novinarstvo i javni diskurs. Ove godine Nagrada za inovativnost fokusirat će se na radove koji koriste podatke na inovativan način, bilo u novinarskom procesu ili u konačnoj publikaciji. Ali naravno, kao što je istina svake godine: pozdravljamo sve inovativne projekte u ovoj kategoriji. Sve informacije o kategorijama pročitajte ovdje .

Ne prihvaćanju se radovi koji imaju više od 5000 riječi. Za duže radove možete dostaviti skraćenu verziju.

Tekst bi trebao biti dominantan dio vaše prijave. Trenutni postupak ocjenjivanja postavljen je za ocjenjivanje pisanog novinarstva (s popratnim materijalom). To znači da nisu opremljeni za ocjenjivanje podcasta, dokumentaraca, filmova, TV emisija i drugih vrsta novinarstva koje nemaju jezgru pisanog novinarstva.

Molimo pošaljite članak na jeziku izvorne publikacije . Oabrani članci bit će prevedeni na engleski. Ako imate engleski prijevod ili želite organizirati vlastiti prijevod, slobodno to učinite. Pošaljite ovaj prijevod uz svoju prijavu.

Više o proceduri European Press Prize možete pročitati u rasporedu i proceduri .


Obrazac za prijavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!