Pridružite se prosvjednom maršu: ZA HRVATSKU ZADOVOLJNIH RADNIKA

Predstavnici Sindikata novinara Hrvatske (SNH) sudjelovat će u nedjelju, 1. svibnja 2022. godine na prosvjednom maršu pod nazivom: ZA HRVATSKU ZADOVOLJNIH RADNIKA koji, nakon tri godine, organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). Ovime pozivamo sve članove SNH koji mogu da se pridruže prosvjednom maršu!

Okupljanje sudionika povorke započet će u 10:30 sati ispred Radničkog doma u Zagrebu, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2, a u 11:00 sati očekuje se kretanje povorke. Povorku će, uz sudionike, činiti i autobusi, te traktori, a kretat će se sljedećom rutom: ŠUBIĆEVA – ZVONIMIROVA – HEINZELOVA – BRANIMIROVA – ZAVRTNICA – RADNIČKA CESTA.

Krajnja destinacija bit će Radnička cesta, kod rotora, u neposrednoj blizini sjedišta Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Ondje će se oko 11:30 sati s pozornice okupljenima obratiti predsjednik SSSH Mladen Novosel, te predsjednici udruženih sindikata s temeljnim zahtjevima upućenim poslodavcima i njihovim udrugama, te Vladi RH: rast prosječne neto plaće na 1.500 eura, te minimalne plaće na 750 eura do 2026. godine, snažnije kolektivno pregovaranje s naglaskom na provedbu i nadzor nad primjenom kolektivnih ugovora. Sindikati će poslodavcima uputiti i poruku kako je najučinkovitiji način za ostvarivanje rasta plaća kolektivno pregovaranje koje je u Hrvatskoj u kontinuiranom padu, te posebnu poruku onim poslodavcima koji odbijaju kolektivno pregovarati i ne pregovaraju u dobroj vjeri, kao i Vladi RH da osigura poticajno okruženje za kolektivno pregovaranje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031