Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske nova potpredsjednica LAREG-a

Na posljednjem sastanku Stručne skupine za radna prava Europske federacije novinara (Labour Rights Expert Group) predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za potpredsjednicu te stručne skupine.

Stručna skupina za radna prava Europske federacije novinara (LAREG) u sljedećem je razdoblju odlučila jače se i predanije fokusirati na kolektivno pregovaranje, industrijske akcije, organiziranje i zapošljavanje, dopiranje do mladih novinara, kao i progovarati o ravnopravnosti spolova, posebno razlikama u plaćama između žena i muškaraca, seksualnom uznemiravanju, radnim uvjetima.

Za predsjednicu LAREG-a izabrana je Andrea Roth, dok će Dragana Pejović biti zadužena za pitanja rodne ravnopravnosti.

Na sastanku je zaključeno i kako zajednički rad LAREG-a i UNESCO-a može biti izvrsna prilika za razmjenu dobrih praksi po pitanju radničkih prava.

Unapređenje radničkih prava na razini Europske unije iznimno je važan prioritet Europskoj federaciji novinara koja predstavlja više od 320.000 novinara iz 71 organizacije u 43 zemlje.

Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da se uključite u ovu važnu temu vašim sugestijama, iznošenjem problema s kojima se susrećete u svom radu, ali i primjerima dobre prakse kako bi dodatno unaprijedili radnička prava novinarki i novinara u Hrvatskoj i Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!