Pogledajte najbolje dokumentarce istraživačkih novinara

DIG: neprofitna udruga koja podržava istraživačko novinarstvo omogučila je da u slijedeća dva tjedna besplatno pogledate pogledate najbolje dokumentarne filmove istraživačkih novinara i dokumentarista.

The Lockdown Tapes

ODLIČNO NOVINARSTVO ZA MRAČNA VREMENA

U mračnim vremenima dobro novinarstvo čini razliku i može transformirati društva u aktivne zajednice. Predano izvještavanje otkriva tajne, nepravde i informira.
Zbog toga DIG s ponosom predstavlja The Lockdown Tapes: izbor najboljih dokumentarnih filmova DIG festivala u posljednjih pet godina. Iz arhive su izvukli najbolje filmove i skrivene dragulje koji otkrivaju nasilje, korupciju, nejednakosti i osuđuju zlouporabu moći.
Projektom The Lockdown Tapesžele  proširiti svoju misiju obrane istraživačkog novinarstva. Svi naslovi na popisu bit će besplatni slijedeća dva tjedna do 3. svibnja 2020. DIG zahvaljuje svim autorima i televizijskim postajama koji su omogućili ovaj projekt.
Ako želite poslati svoj istraživački rad za nagrade DIG 2020 rok za prijavu je 31. svibnja.  Festival će se održati  u Modeni u Italiji od 8. do 11. listopada 2020.
Uživajte u filmovima koej možete pogledati na ovom linku

ŠTO JE DIG

DIG je neprofitna udruga koja podržava novinare koji se bore za istinu.

DIG je udruženje koje istraživačke novinare povezuje  s europskim televizijskim postajama i nagrađuju njihova najvrjednija djela.

DIG je centar za stručno usavršavanje. organizira tečajeve i radionice i doprinosi obrazovanju novih generacija novinara.

DIG je mreža koja surađuje s europskim organizacijama posvećenim kvalitetnom novinarstvu. surađuju sa školama, istraživačkim centrima, festivalima, zakladama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!