Novi krug prijava za financiranje iz projekta LocalMedia4Democracy

Od danas je otvoren drugi krug prijava za financijsku potporu medijima u sklopu projekta Lokalni mediji za demokraciju!

Ako ste zainteresirani i želite povećati svoje šanse za uspješnu prijavu, pozivamo vas da sudjelujete na nadolazećem webinaru Journalismfunda i IMS-a.

Potpora je namijenjena onim medijima ili skupinama novinara kojima je potrebna potpora za njihov rad kako bi doprli do lokalnih zajednica. Više o mogućnosti prijave saznajte online 14. lipnja 2023. u 15 sati. Za webinar se možete registrirati OVDJE

Lokalni mediji za demokraciju je pilot projekt financiranja medija koji će dodijeliti financijsku potporu od 1.200.000 € lokalnim, regionalnim medijima i medijima zajednice koji djeluju u javnom interesu u takozvanim područjima “pustinja vijesti” u Europi.

Ta pustinjska područja vijesti mogu biti geografsko ili administrativno područje ili društvena zajednica, gdje je teško ili nemoguće pristupiti pouzdanim, raznolikim i neovisnim lokalnim, regionalnim i društvenim medijima. Drugim riječima, novinske pustinje mogu nastati ne samo tamo gdje nema medija, već i tamo gdje postoje redakcije zarobljene ekonomskim, političkim ili drugim interesima.

Mediji odabrani za ovaj projekt također će dobiti tehničku i stratešku mentorsku podršku medijskih stručnjaka za poboljšanje novinarskih inovacija, organizacijskih kapaciteta i poslovne održivosti, kojom upravlja International Media Support (IMS).

Tko se može prijaviti?

Svaki registrirani pravni subjekt s registriranim sjedištem u jednoj od zemalja EU27 ili timovi novinara (fizičke osobe) koji imaju zakoniti boravak u EU27 (uključujući 9 najudaljenijih regija EU).

Za koji iznos se može prijaviti?

Općenito, tražimo od prijavitelja da ne osmišljavaju projekt polazeći od ciljanog iznosa, već obrnuto: počnite od relevantnog prijedloga projekta, a zatim izradite realan proračun. Ukupni raspoloživi iznos za raspodjelu je 1.200.000 €.

Projekt Lokalni mediji za demokraciju je 18-mjesečni projekt sufinanciran od strane Europske unije, a pokrenut od strane konzorcija partnera: Europska federacija novinara (EFJ) , Centar za medijski pluralizam i slobodu medija (CMPF) , Međunarodna podrška medijima ( IMS) i Journalismfund Europe .

Uz program dodjele bespovratnih sredstava, ove organizacije poduzimaju višestruki program pomoći lokalnim, regionalnim i društvenim medijima koji se bore s problemima u pustinjskim područjima u Europi, pružanjem financijske potpore, izgradnjom organizacijskih kapaciteta i provođenjem istraživanja mapiranja situacije na terenu.

Za više informacija o projektu #LocalMedia4Democracy kliknite ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!