NewsSpectrum otvorio drugi poziv za medije na manjinskim jezicima u Europi

Stipendija je otvorena za novinare i druge medijske profesionalce koji rade za medije na manjinskim jezicima u EU i Velikoj Britaniji (uključujući Rome i migrantske jezike). Cilj joj je potaknuti radna partnerstva između medija na manjinskim jezicima i njihovih kolega na većinskom jeziku širom EU.

Program stipendija NewsSpectrum ove godine će financirati oko 40 stipendija kroz dvije sheme: suradničke izvještajne stipendije (CRF) i profesionalne stipendije (PPF), pružajući potpore do 6000 eura kako podnositeljima zahtjeva za manjinske jezike tako i njihovom većinskom jeziku partnera. Za 2021. osigurano je 480 000 eura.

Stipendije za suradničko izvještavanje podržavaju projekte izvještavanja koje provode novinari koji rade u medijima na manjinskim jezicima (uključujući redovne slobodne suradnike) u suradnji s medijima na većinskom jeziku.

Stipendija za profesionalno zapošljavanje podržava prilagođene kratkoročne radne prakse ili studijske posjete stručnjaka za medije na manjinskim jezicima u medijima na većinskom jeziku. Može se koristiti za potporu suradničkim vještinama i razmjeni znanja o različitim aspektima redakcije, uključujući izvještavanje o vijestima, digitalnu tranziciju, poslovne modele, angažman publike i izgradnju zajednice.

Rok za sve prijave je 9. kolovoza do 23:59, a sve detalje pronađite OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!