Na mrtvom planetu nema radnih mjesta

Sindikat novinara Hrvatske pridružuje se Globalnom prosvjedu za klimu i podržava organizatore prosvjeda u Hrvatskoj. Svaki pojedinac dužan je dati doprinos za spas planeta Zemlje jer na mrtvom planetu nema mjesta za život.

Stoga je nužno planet staviti ispred profita jer glad za profitom truje ovaj dragulj u svemiru koji se zove Zemlja. Industrijski magnati i ostali pripadnici povlaštenog kruga bogatih trebaju i mogu dati najveći doprinos zaustavljanju klimatskih promjena, ali i svi mi ostali možemo pridonijeti tako da ne kupujemo nepotrebne stvari čija proizvodnja truje atmosferu Zemlje i zagađuje planet kad ih odbacimo.

Izvor: Greenpeace Hrvatska

Rješenje za spas života na Zemlji je u našim rukama, a ne u tlapnjama o preseljenju čovjeka na druge planete.

Podršku mladima koji se bore za svoju budućnost dao je i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH)

“Na mrtvom planetu nema radnih mjesta i zato SSSH podržava globalne klimatske prosvjede. Tražimo donošenje strategije pravedne tranzicije, kao i osnivanje posebnih fondova za osposobljavanje, prekvalificiranje i socijalnu zaštitu radnika, kao i investicijski plan za transformaciju europske ekonomije, koja će istodobno biti u stanju osigurati kvalitetna radna mjesta.

Izvor: Greenpeace Hrvatska

Ove je elemente potrebno ugraditi i u Nacionalnu razvojnu strategiju RH do 2030. koja je u procesu izrade. Klimatska katastrofa još se uvijek može spriječiti, no potrebna nam je promjena sustava i hitna akcija. Borba za ambiciozne akcije i mjere za klimatske promjene borba je za ljude i planet ispred profita!”, stoji u priopćenju SSSH.

Globalni prosvjed za klimu održat će se u petak 20. rujna u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu od 18 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!