Mjere za redakcije i novinare za rješavanje internetskog uznemiravanja

Mnogi novinari svakodnevno su izloženi prijetnjama i vrijeđanjima na društvenim mrežama samo zato što se nekome nije svidjelo što i kako pišu.

Naučite kako se zaštiti i nasilnicima poslati poruku da ih se ne bojite te ih naučiti ponešto o pravu, ali i obvezama koje sloboda govora donosi. IPI – International Press Institute objavio je “Mjere za redakcije i novinare za rješavanje internetskog uznemiravanja” 

IPI – International Press Institute je globalna mreža urednika, rukovoditelja medija i vodećih novinara kojima je misija obraniti slobodu medija i slobodan protok vijesti.

Smatraju da internetsko uznemiravanje ima za cilj utišati neovisne novinare i diskreditirati njihov rad i zato su pripremili mjere koje se temelje na najboljim praksama prikupljenim u redakcijama diljem Europe. Mjere pružaju specifične strategije za rješavanje emocionalnih i profesionalnih problema koje uzrokuje internetsko uznemiravanje.

Razrađen je protokol za podršku novinarima, strukture u redakcijama i mehanizmi podrške, strategija blokiranja i komunikacije s publikom, vodič – tko je tko u borbi protiv on line zlostavljanja.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031