Ministrica kulture pozvala medijske nakladnike da poštuju statute medija i kolektivne ugovore

Ministarstvo kulture poziva sve nakladnike, kako tiskanih tako i elektroničkih medija, na poštivanje odredbi zakona, statuta, kolektivnih ugovora i ostalih propisa koji novinarima omogućavaju da slobodno i nesmetano rade svoj posao, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva kulture nakon sastanka ministrice Nine Obuljen Koržinek s predstavnicima Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Ministrica Obuljen Koržinek primila je u četvrtak predsjednika HND-a Hrvoja Zovka, potpredsjednika Branka Mijića i članicu Izvršnog odbora Slavicu Lukić s kojima je razgovarala o nedavnim događajima u Novom listu na koje su priopćenjem reagirali kao strukovna udruga, te su u tom kontekstu posebno izrazili zabrinutost HND-a vezano uz poštivanje odredbi statuta medija.

Ministrica je, ističe se u priopćenju, naglasila kako se Ministarstvo kulture zalaže za puno poštivanje i provođenje Zakona o medijima osobito u dijelu vezanom za statute medija nakladnika.

Također, razgovarali su o najavljenim izmjenama medijskih zakona, ali i o aktualnim pitanjima vezanim uz status i položaj novinara, pitanjima zaštite neovisnosti medija i poštivanja slobode medija i slobode izražavanja, javlja HND.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!