Kolektivni pregovori na HRT-u

Na Hrvatskoj radio televiziji nastavljaju se pregovori o Kolektivnom ugovor za radnike HRT-a. Udruženi reprezentativni sindikati zalažu se za poboljšanje materijalnih i radničkih uvjeta radnika i radnica s obzirom na nadolazeću krizu i inflaciju. Na 5. sastanku pregovaračkih odbora poslodavca i sindikata na Hrvatskoj radioteleviziji, koji je održan 20. listopada 2022. godine Pregovarački odbor sindikata detaljno je obrazložio je ravnatelju HRT-a Robertu Švebu prijedloge za izmjene Kolektivnog ugovora, s kojima je sindikalna strana upoznala poslodavca još prije 3 tjedna.
Sindikati su, naime, predložili povećanje neoporezivih naknada (božićnice, regresa, dara za djecu, nagrade za radne rezultate) radnicima HRT-a, sukladno novom Pravilniku o porezu na dohodak, kako bi se poboljšao materijalni položaj radnika HRT-a te im se olakšalo da lakše prebrode posljedice energetske krize i povećane inflacije.
Glavni ravnatelj HRT-a iskazao je razumijevanje za sindikalne prijedloge, te je zaključeno da će se Pregovarački odbor poslodavca do 26. listopada 2022. godine očitovati na prijedloge pregovaračkog odbora sindikata.
Sindikati su ujedno iskoristili priliku upoznati ravnatelja HRT-a i sa ostalim problemima s kojima se u radu susreću radnici HRT-a te sa mogućnostima racionalnog i kvalitetnijeg upravljanja i rukovođenja u cilju unapređenja rada HRT-a, pa time i položaja njegovih radnika.
Sljedeći sastanak pregovaračkih odbora sindikata i poslodavca održat će se idući tjedan.

U suradnji sa Sindikatom grafičara i medija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!