Ispunite anketu o seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu

Sindikat novinara Hrvatske nastavlja borbu za bolje radne uvjete u kojima rade novinari i novinarke u hrvatskim redakcijama. Prije nekoliko mjeseci kampanja #ženeujavnomprostoru pokazala je s čime se žene  suocavaju na radnim mjestima i svakodnevnom životu, i koliko su zapravo izložene seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju. Zajednički nazivnik većine svjedočanstava u Hrvatskoj je manjak podrške, podrška je izostala i kada se uznemiravanje događalo i nakon što su svjedočile.

Četrdeset posto žena koje se bave medijima doživjelo je neku vrstu seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu, pokazala je studija koja analizira seksualno uznemiravanje u medijima u 20 zemalja svijeta. Istraživanje je provelo Svjetsko udruženje  izdavača (WAN-IFRA) . Osamdeset posto slučajeva seksualnog uznemiravanja ostaje neprijavljeno,  uglavnom zbog straha od negativnog utjecaja, straha od gubitka posla, straha da im se ne vjeruje ili straha od odmazde.

Sindikat novinara Hrvatske već je upozoravao na lošu regulativu i slabu zaštitu i podršku žrtvama seksualnog uznemiravanja u redakcijama. Nastavljamo borbu te vas pozivamo da ispunite anketu koja će nam biti polazište za daljnje aktivnosti i zahtjeve.

Anketu možete ispuniti na ovom linku:  https://s.surveyplanet.com/mvstq457 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031